Rabu, 01 Mei 2013

Petani pun Antri Solar

Seng rame diberitakan iku kan mobil, trek, bis, kontener intine kendaraanlah seng kebingungan goro-goro solar dadi barang langka, antriane mobil sampek berkilo-kilo adohe iku kan seng disorot kamera. mungkin bener yen kendaraanlah seng sangat membutuhkan solar. Padahal dibalik semua iku ono seng luweh parah goro-goro ketelatan solar, bukan rakyat berkendaraan roda papat, nanging justru petani seng saben ndino neng sawah, mereka juga butuh solar. 

Mluku alias nlaktor yoiku membajak sawah juga ngangge solar, pengairan seng songko sumur bor juga butuh solar, nek sawah ora dibanyoni goro-goro disel'e mati kentekan solar traktor ora iso nyingkal, yen traktor ora iso mluku goro-goro disel'e ketelatan solar piye carane nandur pari. Lucune, naliko petani melu antri gowo curigen ing pom bensin iku perlu surat keterangan songko kelurahan setempat.

Nelayan pun yo ugo koyo ngono nasipe, prahune ora iso mlaku yen disel ing prahu ora ono solare, trus nelayan kon nyapo iki? anti solar pun jare kudu nggowo surat songko kecamatan disek.

Tukang sound sistem seng biasane tanggapan nggone wong mantu pun semono ugo, podo mumete. ndahneo lucune yen tengah-tengah resepsi pernikahan lampu mati sound ora muni  mung goro-goro solare entek. Jare tukang sound, yen ono tanggapan paling ora limang ndino sak durunge kudu wes antri solar disek.

Gen antrine iku ora cukup sedino, kabanyakan curigen-curigen iku ditinggal amergo iso sampek 2-3 dino lagek entuk bagean solar iku pun dijatah.

Trus masalahe solar iki nyandi parane? nyapo BBM langkane kok mung ketika regane arep mundak thok?
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 engkang sampun komentar:

Poskan Komentar