Sabtu, 06 November 2010

Mu'jizat Alloh, Bencana, Dan Misteri Tanggal 26



Mu'jizat sing biasane ditulis mukjizat definisine menurut aqidah islam yoiku perkoro sing luar biasa sing iso nggawe mung Gusti Alloh kanggo nguatake kenabiane seorang Nabi lan kerosulane seorang Rosul, ora ono sing nduweni mu'jizat kejobo Nabi lan Rosul Alloh. Nek menungso jaman saiki ono sing nduweni kekuatan luar biasa atas ijin Alloh iku jenenge dudu muk'jizat tapi jenenge karomah.

Wes akeh uwong kang menggembor-nyocotkan misteri tanggal 26 lan bencana-bencana sing terjadi, itu bukan mu'jizat su...

Mu'jizat iku terjadi mung ono ing jamane Nabi lan Rosul. Nek ono kejadian bencana sing luar biasa ing jaman iki, arane dudu mu'jizat maneh, tapi iso berupa cobaan lan ujian utowo adzab'e Alloh maring menungso sing kelakuane ora mung koyo tapi wes podo karo asu.

Bencana yo bencana tapi nyapo kok dadak dikait-kaitne tanggal 26? nek mergo akeh bencana terjadi tanggal iki njajal itungen bencana nang indonesia enek piro wae? sing tanggal 26 enek piro? sing tanggal liyane enek piro? Lumpur lapindo menenggelamkan Sidoarjo tanggal 29 tuh? Banjir bandang wasior yo tanggal 5 lo..?

Nek ono sing mengkait-kaitkan bencana tanggal 26 dengan surat Al-Qur'an ayat 26, mung ono pirang surat sing ayate tentang azab Alloh? itulah menungso sing kurang penggawean, njijal golek'ono ayat liyane tentang adzab Alloh? puluhan ayat sing nyebutne bencana lan azab Alloh ora neng ayat 26 kan?

Eling-eling siro manungso merapi opo tsunami iku dudu mu'jizat Alloh tetapine ujian lan cobaan kanggo siro sing beriman, ugo adzab marang siro kang fasiq. mulo siro kudu eling pawelinge leluhur siro leluhur tanah jowo.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

28 engkang sampun komentar:

  1. lek tanggal lairku tanggal 10 kang

    BalasHapus
  2. jiiaahhh kedisik an rezaa huaseem

    BalasHapus
  3. joresan freedom @ kasep sepersekian detik,haghaghaghaghaaaag....

    BalasHapus
  4. Tanggal lahirku 13, kabeh kok ngomongke 26 toh !!

    BalasHapus
  5. jan,,,,,,,jan,,,,,,,, la ngene iki seng cocok....

    BalasHapus
  6. tembus juga akhirnya,wkekekeee

    BalasHapus
  7. kayaknya lebih cocok disebut bencana ketimbang ujian

    BalasHapus
  8. waduh kang,,,jan jane aku ra iso ngomentari nganggo boso jowo,,,ning wis tak cobane,
    "pancen kabeh sing gumelar ono ing ngalam donya iku ono sing ngawasi dalasan ono sing mrintahake, semono ugo, bebendu utawi bencana ing negari kitho Indonesia punika,," Namung tumrape kangge wong kang ngaku iman, kedahe dadosake pepeling, bilih kitho sami ampun sak kepenake dewe anggone tumindak, kedah manut aturan, yoiku ATURANE SING DUWE ALAM DONYO IKI, YOKUWI ALLAH SWT,,," pripun sederek sederek,,,kerso tho manut mring aturane ALLAH SWT,,,?

    BalasHapus
  9. Benar mas. Kita seringkali gampang terjebak oleh hal-hal spt.
    sama seperti kepercayaan kita terhadap kehebatan para peramal-peramal. Padahal jumlah kebenarannya tak sebanyak jumlah yg meleset.

    BalasHapus
  10. Robbanaa aatina fiddunnya hasanah......
    Wafil aahiroti hasanah.....
    dungo_ku rep ta ganti:
    Robbanaa aatina fit tarikh 26 hasanah....
    hk...hk....ono2 ae ki wong2 (Pepak)

    BalasHapus
  11. ora perlu debat soal tafsir angka, mas. sing penting didongakke moga2 duka merapi enggal rampung.

    BalasHapus
  12. Yo wis ben lah ...wong jenenge yo menungso kang...

    BalasHapus
  13. ya ada aja orang berfikir yach. tapi ngak pa2. efek baiknya banyak orang yang lihat-lihat kembali al-quraan ,terutama ayat 26. lumayang dari pada ngak lihat al-quran sama sekali
    slam kenal ust. bisa tukar link??

    BalasHapus
  14. mbok yo rak sah dipas paske ngono piye tooooo....
    wong indonesia ki kok pintere nek kon ngepas ngepaske...

    BalasHapus
  15. tanggal sak bare tanggal laiku JO..!

    BalasHapus
  16. wis pokoke apik tenan,,,,, petunjuk namung ono nang al quran lan hadis rosul la haula wala quwata illa bilahil aliyil adzim

    BalasHapus
  17. AKU YO SEMPAT KEDER,AMERGO LAHIRKU TGL 26....TP MARI MOCO COMENT2 IKU, SAIKI PULIH NYANTAI WAE JO.....

    BalasHapus
  18. ilmu gathuk
    ndawak ke cucuk
    iku lambe opo turuk

    BalasHapus
  19. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus