Minggu, 19 Mei 2013

Kronologi #MbambungKere

#Ngopikere sak umpomo diarani acara saingan, secara pribadi aku ora setuju, mboh tenane piye, seng jelas arep ngenyangi acara sebelah tikete wes entek soale Ponorogo mung entuk jatah kursi papat. So, dari pada plonga plongo akhire koyo seng wes direncanakne budhallah aku nyang #Ngopikere @gunungkelir.

Awale mung aku karo @Warnet seng positip budhal tapi nyatane pas dino kemis sore persiapan budhal ngumpul cah limo ing Kandang Kopi @Jidat @Gofurwae lan @An_mb. @UmamOblong lan @fi_kh4n nekat budhal montoran setelah negoisasi lan perjanjian pendek. Kamis malam ketemu @Ranthul ing Madiun lan nginep ing Yupiter Kost Cah Alim.

Isuk'e budal numpak Sepur tujuan Yogjo Lumayan seru, mergo sak dawane rel ono @Gofurwae seng ora waleh lambene nggambleh, Sampek dibela-belani ijolan tiket demi nyanding mbak yang cantik haha... Mudun ing Lempuyangan numpak Trans Jogja medun maneh ing Kantor Infest, Ing kono ketemulah pertama kaline karo @Sarkaje Fakta membuktikan Avatar adoh karo wong asline.

Ing jero mobil jembutan menuju GunungKelir kenalan mbek @sarahzenadinka lan @SakuraNotes seng ternyata mereka berdua iki. ah... Nyampek lokasi #ngopikere Jum'at sore disambut koor ettawa. Ternyata durung akeh seng teko. @UmamOblong lan @fi_kh4n tangi turu' ternyata wes teko disek dengan cerita unik petualangan montoran ngangge bantuan GPS. Setelah iku berdatangan peserta liyane koyo @Profijo lan kanca-kanca liyane.

Iseng jalan-jalan nyang puncak tower ngilangi kepenatan efek perjalanan dimention tuan rumah "@gunungkelir : @gofurwae kancane di ajak makan dulu @njowotenan" ikulah tuit terakhir Mbah Sugiharto, setelah iku selama #ngopikere telung ndino beliau ora ngetuit. takon dewe nyapo.

Madang sore ditemani karawitan sambil cek TL konco-konco ing acara sebelah ngetuit Luwe dan Kaliren duh sakne mereka. Bar magrib angklo ceret lan ribuan bubuk kopi disiapne @likpaijo petualang ngopi pun dimulai, Ngecom dewe sak kembunge. Rodok wengi disunguhi wayangan hangeluri budoyo bongso. Dikancani mbako lintingan kopi panas midhangetaken wangsit Mbah Guru @Sawalituhusetya sampek isuk. Tangi-tangi nilik'i ayam bakar mboh sopo gek yahopo nek mbakar iki maeng penting matur suwun wetengku warek.

Sabtu isuk acarene Petualang Menjajaki puncak Menoreh dipandu @maztrie seng nyocot sak dawane dalan, tujuan wisata iki Goa Seplawan seng konon tersembunyi filsafat agung pertemuan antara Peli dan Tempik sehingga terwujudlah kita. Perjalanan nyeker dalan Donorejo seng munggah medhun diperlukan gas pol rem pol. Sorene disuguhi #Djathilan seng sumpah sampek mrinding nonton tari-tarian iku. Songko @Kotareyog pun tampil @Umamoblong Warok waskito Ponorogo melu njoget.

Bengine ono dangdutan penyanyine wuah dan merekapun nyawer, Loh jare kere kok nyawer. Ono juga Atraksi tutorial lan tehnik unik carane ngecom kopi songko @kulineryogya. Terus disambung acara keren musik akustik lan puisi @1bichara @DaanTeknoshit.

Minggu isuk ikilah inti acara #ngopikere bukan seminar bukan kuliah bukan diskusi tapi @wkf2010 @1bichara @gunungkelir @arief_ts mereka iki adalah pembicara cerdas ora waleh-waleh nggambleh lucu #sektesaru. @muhammadamrun @cakpii kalian benar-benar penikmat kopi sejati.

Bar mangan awan pasukan @kotareyog pamit nggowo jutaan makna lan pengalaman tak terlupakan ora lali ngutil kopine @Lutfiretno yang juara di #ngopikere. Setelah iku muleh lan sek tetep ngetuit nganggo hestek #ngopikere.

Iku mung kronologi singkat perjalanan #mbambungkere ing #ngopikere. cerita liyane seng ora bakal lali jek akeh seng urung ketulis. Nyuwun pangapunten menawi mboten wonten link lan gambar soale ngepost saking hape jadul niki,haha...

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

3 engkang sampun komentar:

  1. Seneng banget isa kenal sedulur-sedulur saka Ponorogo. Nek ra merga #NgopiKere, ya'e ra bakal kenal saiki, utawa malah ra kenal selawase. Kalian cen makcrot kabeh. Top wis pokoke. ;)

    Salam persahablogan,
    @wkf2010

    BalasHapus
    Balasan
    1. crit ae jo akeh2.salam persahablogan

      Hapus