Kamis, 17 Agustus 2017

FDS Pembunuh Sinoman Bangsa


Full Day School seng biasane disingkat FDS langsung ke intine mawon, FDS adalah sistem pembunuh Madrasah Diniyah seng wis jelas diakui pemerintah bahwa Madrasah Diniyah adalah Sistem pertama yang paling berpengaruh untuk membentuk karakter, akhlak dan moral bangsa. Ora perlu dijelasne dowo-dowo wis akeh seng podho mbahas bab iki. Aku mung arep mbahas efek buruk FDS marang kahanan neng desoku.


Neng Desoku Kaponan Kecamatan Mlarak Kabupaten Ponorogo ono Madrasah Diniyah seng biyen budale sekolah diniyah iku jam 13.30 awan, Nalikane sekolah SD ditambahi jam pelajarane sahinggo mulihe sekolah jam 13.00 mongko madrasah Diniyah menyesuaikan budale diganti jam 14.30 sore. Lha yen saiki Sekolah isuk sedino bleg mulihe jam papat sore alias sistem FDS, yen ora bubar Madrasah Diniyah kon bukak jam piro? Bar Maghrib? Iyo lek guru sekolah isuk iku ora ngewehi PR seng akehe podo karo kandele bayarane. Rasane sedino iku kok maleh koyo kurang yen mung patlikur jam.


Neng Deso kelahiranku Kaponan, jiwa kerukunan lan kegotong-royongane wus apik banget. Nalikane ono wong nduwe hajat mantu lan hajatan liyane, pramusajine iku songko gotong-royonge sinoman alias pemudane. Umume Hajatan mantu neng desoku iku dilaksanaake sore mulai jam siji awan biasane. Seng nyengkuyung hajatan mantu mulai songko perlengkapan, acara becek’an, jagongan, sampai resepsi, seng biasane mangan wektu patang ndino iku yo poro sinoman pemuda seng roto-roto seusia sekolah menengah keatas. Singkate EO utowo Event Organizer acara Mantenan neng desoku iku yo Sinoman ikulah seng tandang gawe, gotong royong, kerja bakti, sambatan, alias ora dibayar, mergo iki wujut pengabdian pemuda, saling membantu antar sesama.


Nah, yen FDS iki sido dicanangke pemerintah, mongko bubrahlah kerukunan, kegotongroyongan pemuda neng desoku, wong mantu ora enek seng ngrewangi, amergo pemudane sekolah sedino bleg. Ono seng ngeyel, “ Yen mantu yo dino Sebtu utowo Minggu wae ”. Tak jawab sisan, yen ngono kuwi jenenge mateni penggaweane bejonggo seng biasane dijaluki tulung golek dino hajatan, iyo nek dino Sebtu Minggu iku cocok karo weton, lha nek ora sopo seng arep tanggung jawab? Kenek bethoro kolo kapok sanu.

Wis ngono wae… intine #TolakFullDaySchool

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

7 engkang sampun komentar:

  1. thanks banget, artikel ini sangat bagus.!!

    Hi guys,saya mau recomendasikan buat kalian yang suka bermain permainan judi online

    Cukup hanya dengan melakukan minimal deposit Rp 10.000 , kalian sudah dapat menikmati permainan yang kami sediahkan.

    menangkan taruhan anda Bersama Nasapoker Jackpot Ratusan juta Rupiah Dan raih kesempatan Undian Gagdet ASUS secara cuma-cuma 🙂

    Jadi tunggu apalagi , segera DAFTAR – MAIN – MENANG – WITHDRAW…
    Hanya di http://www.nasapoker.com

    contact :
    bbm 2870ACC5
    instagram : NASA_POKER
    LINE : NASA.POKER
    Wechat : nasapoker7M

    Situs Poker

    BalasHapus
  2. bagus juga ceritanya

    silakan kunjungin situs website judi online terpercaya kami di bawah ini
    Agen Bola Terpercaya
    Judi Bola Terbaik
    Bandar Bola Sbobet

    BalasHapus