Minggu, 07 September 2008

NEGORO

Pak Guru Si Nur ketekan dayoh, tamu pejabat songko kabupaten. Dayohe numpak mobil dinas plat abang.

Pas jagongan ning njero ngomah, kang supar, tonggoku bengok-bengok songko ngarepan omahe Pak Guru Si Nur,"Wadoh, ono mobil kok plate abang, mobile sopo iki Pak Guru?"


Ora ngiro barengan wayah iku Mbah Dul, tonggone Pak Guru Si Nur yo bengok-bengok songko mburitan,"Pak Guru aku njaluk pring (bambu) siji wae yo? arep tak ngge nggawe cikrak."


Pak Guru Si Nur sepontan melu mbengok njawab pitakon loro mau, mung sak kata "NEGORO!!!"


Kang Supar manthuk-manthuk paham lek plat abang iku mobile pemerintah.


Mbah Dul langsung nyandak graji budal negor pring.

Tamune Pak Guru Si Nur gedhek-gedhek (menggeleng-gelengkan kepala)

Aku oleh crito ing nduwur iku songko Pak Guru Si Nur dewe. Pak Guru Si Nur iku kepala sekolah jaman aku SD mbiyen, Pensiun naliko aku munggah kelas 3 SDN Kaponan 1 464 Kaponan Mlarak Ponorogo.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

24 engkang sampun komentar:

  1. Pertamaaaaaaaaaaaaaaaaa....Toss dulu ^_^

    BalasHapus
  2. oalah mas pito yoo iki ...pdo mantuk mantuk kabeh

    BalasHapus
  3. Wong Jowo ya mas...nga paham nih....!!

    BalasHapus
  4. iktan manthuk-manthuk
    tuk mantuk mantuk mantuk mantuk mantuk mantuk

    BalasHapus
  5. heheheheh, ngerti dikit bahasa jowone :P

    BalasHapus
  6. Kang, aku njaluk pring nggo cagak gendero. Tak negor yo?

    BalasHapus
  7. Pak guru pancen moy!... salamne kanggo pak guru Nur ya!

    BalasHapus
  8. wong kaponan...gone pak topo guru SD ngrukem

    BalasHapus
  9. Aku ora ser komentar ora mudheng boso jowo

    BalasHapus
  10. bloge jawa banget tenan, mas. wah, pas ning telaga npgebel seminggu kepungkur, aku ketemu karo pak guru si nur ora, ya? hehe ....

    BalasHapus
  11. wis pasti aku wong jowo...mantap lanjutkan bro..

    BalasHapus
  12. padahal to karepe ora oleh negor pring lha kok ditegor ki piye jal?

    BalasHapus
  13. nduesone poll tapi puintere puoll

    BalasHapus
  14. pawaan ndeso utek e kuto...jian iso2 ae

    BalasHapus
  15. Haduhhhheeeeee...gak iso komen Pa...
    Piye noo???salam aja yah wat mu..hehehehe

    BalasHapus
  16. weleh....weleh......kok yo teko kene lho ma...
    kenalin temen-temen,hayma nie temen aku jaman sekolah mbiyen.sekarang dia sekolah di al-azhar kairo lho...

    BalasHapus