Minggu, 05 Juni 2016

Kultum Tarweh Dinten Pertama

#Kultum tarweh dinten pertama dening Kyai Kholifah Ali
* Makna Poso
Secara lahiriyah : nyegah sekabehaning perkawis engkang mbatalaken poso saking terbitipun fajar dumugi maghrib

Secara batiniyah : nyegah howo nafsu saking perkawis madzorot lan ningkataken sedoyo ibadah manfaat.

* Tujuan poso

Ashiyamu lidzikri

* Hasil manfa'atipun poso

La'allakum tattaquun

Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

4 engkang sampun komentar:

  1. informasi yang sangat bermanfaat, aku juga sedikit faham dengan menggunakan bahasa jawa, seperti di atas di sebutkan puasa itu harus dapat menahan hawa nafsu, ya gan..
    salam kenal.
    http://www.hotelmurahdibogor.org/

    BalasHapus
  2. Alhamdulillah ana sing gelem nguri-uri basa Jawa. Senajan isih campur karo basa Indonesia nanging aku ikhlas menehi jempol 4 kanggo blog iki. Amarga wis nguri-uri basa jawa...

    BalasHapus