Rabu, 17 Juli 2013

Pengertian Siam

Siam utawi poso utawi puoso utawi puasa berasal saking tembung bahasa arab shoum utawi shiam artinipun ngempet yoiku ngempet howo nepsu menahan diri saking hal-hal tertentu ing wekdal tertentu.


  • Sarat Wajib Siam
  1. Islam, meskipun islam KTP
  2. Waras, mboten edan lan mboten mendem
  3. Baligh, bocah cilik ora wajib
  4. Kuat nglampahi siam, mbut gawe abot mboten masuk itungan
  5. Manggon, alias mboten musafir
  • Syarat Sah Siam
  1. Islam, murtadin ora masuk kategori
  2. Mumayyiz, sampun mangertos hukum agami
  3. Suci saking haid lan nifas, khusus cewek
  4. Masuk wektu wajibe poso, yoiku wulan ramadhan
  • Rukun Siam
  1. Niat, penting niat bentuk'e piye terserah seng penting lillahi ta'ala
  2. Ora nglakoni opo wae seng mbatalne poso, mulai fajar sampek maghrib
  • Batal Siam


  1. Kelebonan opo wae nyang awak kanthi sengojo
  2. Kenthu, awan doank bengi entuk
  3. Sengojo muntah, ha kok kober to ndes
  4. Sengojo ngecrit, termasuk onani
  5. Haid utawi menstruasi, Nifas alias manak
  6. Ra ndue akal, alias edan mendem lan semaput
  7. Murtad, alias metu songko islam
  • Haram Siam
  1. Wekdal riyadin, 1 syawal lan 10 dzulhijjah
  2. Dinten tasyrik 11 12 13 dzulhijjah
  3. Poso sak lawase, dilarang puasa unlimited
  4. Cewek seng lagi haid lan nifas haram puasa
  • Entuk Mboten Siam, tapi wajib qodlo'
  1. Sakit
  2. Musafir, tukang dolan
  3. Meteng, alias ngandut yoiku hamil
  4. Mokel dengan terpaksa
Mekaten sekedhik engkang saget di share,
Wonten kirange tambahi dewe, wonten langkunge ojo di gawe.



Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

11 engkang sampun komentar: