Kamis, 04 Juli 2013

Jare Peduli Rakyat Miskin

Pemerintah wes terlanjur menaikkan regane BBM subsidi tanggal 22 Juni 2013, bensin premium dadi Rp 6.500/liter lan solar Rp 5.500/liter. Akeh demo percuma, demo ora oleh gae, demo kurang gawean tanpa hasil malah nggawekne gaean rakyat ndandani gedung lan kantor seng dirusak pendemo.

Konon pendemo iku mendemo poro pejabat seng jare korup padahal iku ora mung jare terah nyatane korup (rahasia umum), koyo to ngundakne rego bensin seng jarene pendemo cuma nambahi hasil korupsi, Lan penyunatan dana anggaran pembangunan gedung seng dikorupsi songko proyek iku. Tapi sayange carane demo iku kurang pas.

Demo kok anarkis, ngrusak kantor ngrusak gedung pemerintahan mbakar pager DPRD lan ngrusak kantor polisi, nek dipikir anarkismu ngrusaki gedung pemerintahan iku opo ora malah aweh kesempatan poro pejabat supoyo korupsi maneh dengan cara menyunat dana perbaikan gedung seng tok rusak iku?

Opo tok kiro ngrusak kantor iku mereka berubah tur sadar, mereka para koruptor iku malah seneng amergo entuk proyek perbaikan kantor seng mesthi bakal iso dikorupsi maneh.

Nyapo ing nduwur iku maeng aku nulis "demo kurang gawean tanpa hasil malah nggawekne gaean rakyat ndandani gedung lan kantor seng dirusak pendemo." nyapo kok rakyat seng ndandani, bukankah wes jelas duit ing pemerintahan iku juga duite rakyat, duitku duitmu lan duite rakyat miskin seng jare tok perjuangkan nasibe. Duite bener duite rakyat tapi seng nglakokne duit rakyat iku seng bakal korupsi mergo ulahe pendemo anarkis.

Artine nek kantor lan gedung pemerintahan iku rusak seng kangge ndandani iku juga duite rakyat su... nek demo anarkis jare memperjuangkan nasib rakyat miskin iku justru malah mateni rakyat su.. mikiro to, Pekok.

Wes ah serius amat...amat ae gak serius kok...

Iki ono cerito jenenge Amat, bocah utun ndueso tur gaptek iki isuk maeng crito yen ono SPBU utowo Pom Bensin seng ternyata ora melu menaikkan harga, ing SPBU lain bensin iku regane Rp 6500/liter yen eceran regane Rp 7000.

Peduli rakyat kecil dan masyarakat miskin jare Amat pom bensin iki ora ngundakne rego, buktine amat iku maeng ngomong mbek aku yen dewek'e bar tuku bensin ing SPBU dan ternyata tukune cuma Rp 5000 harga bensin lama.

Aku mikir opo ora rugi Pom Bensin iku, Padahal se Endonesia regane bensin wes mundak dadi Rp 6.500 kok wani-wanine adol bensin Rp 5000.

Jaman SPBU Ponorogo langka solar

Ternyata ora rugi, Lha setelah aku takon penjaga SPBU seng kebetulan juga tonggoku ternyata Amat iku tukune bensin ora sak liter tapi tukune iku Rp 5000 dadi entuk'e yo ora genep sak liter. Pekok.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 engkang sampun komentar:

Poskan Komentar