Kamis, 19 April 2012

Seandainya Tuhan Tak Menyuruhku


Sak umpomo Gusti Alloh mencabut dawuh sholat ing Al-Qur'an, pesta aku. Seng jenenge sholat ki jan abot tenan, padahal paling pol mung setengah jam saben dinane. Sholat itu nikmat, ngomong emang penak nglakonine kui lo. Bener terah iso ngrasakne nikmate sholat iku emang hal seng luas biasa tenan, tapi ngerti ra ternyata nek sampean pernah nemokne nikmate sholat trus ketika sholat maneh iku kerono nggolek'i nikmat sholat seng tau kok rasakne iku, kiro-kiro sholatmu iku gak ono paedahe, niat awal Allohumma anta maqsudi wes nyimpang mergo ono niat nggolek'i nikmate sholat.

Tapi yo gak po-opolah, senajan sholatmu mung jengkang jengking mung sekedar gugur kewajiban, seng penting tetep sholat, wong khusu' yo gak wajib kok, khusu' gak ono ing syarat opo maneh rukune sholat. tapi nek sampean sholat kok nggak khusu' berarti uduk uwong, seng sholat iku sapi. Khusu' iku ora wajib tapi mung perkoro raimu, moso ngadep Gustine kok ndak ndue anggah-ungguh. Ternyata wong sealim opo wae tetep gak iso sempurna kekhusu'an sholate, dan Gusti Alloh pun memakluminya.

Sholat ki gak penak blas, isuk-isuk penak-penak mbangkong kon sholat, adem-adem malah kon wudu, sek mendhing subuh mung loro lha yo awan-awan penak leyeh-leyeh dadak kon sholat, patang roka'at pisan.

Mulane aku gak seneng nglakoni sholat, tapi karena Engkau Ya Alloh yang telah memerintahkanku maka aku ikhlas melakukannya, bahkan jika Engkau tak menyuruhku pun aku tetep ikhlas sujud kepadaMu.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

11 engkang sampun komentar:

  1. quote "bahkan jika Engkau tak menyuruhku pun aku tetep ikhlas sujud kepadaMu."

    tenane sing iki maaas? :D

    BalasHapus
  2. lek kabotan yo ora sah islam to dhe...

    BalasHapus
  3. Balasan
    1. Hah...
      sekte saru kok sholat?

      Hapus
  4. nek sholat setengah jam ik wes suwi, jajal nk dewe ma ko lat cing, komat teko salat plencing. la lek dewe paling suwi malah ora enek 10 menit

    BalasHapus
    Balasan
    1. setengah jam ke 5 sholat dadi siji berarti mung 6menit malahan

      Hapus
  5. tuhan oh tuhan.. jangan menyuruhnyaaa

    BalasHapus
  6. ndengaren utek-e lage' nggenah

    BalasHapus
    Balasan
    1. asemik,biasane po gk nggenah?

      Hapus
  7. jan-jane surga ro neraka kui ana tenan pa ra ya?

    BalasHapus
  8. turu wae penak too,sisan udud klepas klepus heuheu..

    BalasHapus