Rabu, 10 Maret 2010

FB Haram ( Part 2 )

Wis sui MUI mengharamkan FB tapi ternyata ora kok berkurang tapi malah bertambah okeh peminate, Setelah diharamkan oro kok dijauhi tapi malah do penasaran kepengen ngerti tambah kepingin njajal.

Tapi menurutku FB ki bener lek diharamne, aku setuju, sebab FB iki luwih akeh bahayane tinimbang manfaate, luwih bahaya tinimbang ndelok bokep, iso menyebabkan penyakit masyarakat sing angel banget obate.

Wes dadi watak'e menungso semakin dilarang semakin penasaran kepingin njajal, Jare pe'tugel' alias pe'patah', "Lebih baik mencegah dari pada mengobati" Mumpung sampean urung ketularan ojo pisan-pisan njijal mengkonsumsi FB, bagi anda sing wes kadung terjangkit penyakit masyarakat iki, saya saranken cepet2 wae periksa ke dokter. Mesakne tonggone lek ketularan.

Ojo maneh MUI mengharamkan FB, ket jamane Nabi Muhammad FB sebenarnya wes haram lho...

Kemudian eh tetapi enek koncoku sing ngeyel, "Ra usah nglarang-nglarang mas, saben dino kowe dewe yo pesbukan gitu kok?"

Eit....ojo salah paham disek FB sing tak maksud iki uduk Fecebook, tapi FB alias Fantat Babi sing menyebabklan FB alias Flu Babi, hehehe....

Hayo...sopo sing mengkonsumi Fantat Babi siap-siap wae terjangkit Flu Babi. hahaha....
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

54 engkang sampun komentar:

  1. sing apik agama diharamke sekalian ben do penasaran

    BalasHapus
  2. salam kanggo kekoncoan
    siip belajar jawi nek kene.nek menurutku iki FB modern tetep berlaku cuma bagi kito seng pakai FB nabati iki pancen haram nek di konsumsi mesti gawe rusak awak rusaka agomo lan rusak opone koko he..he..lha terus malih di anggep halal mergo wonge seng nggawe kuwi wong ra nggenah selanjute bahasaku amburadul mas pamit yo..suwun lan good luck

    BalasHapus
  3. FB ke ndok yo Faris Mubaqi,,, dadi haram yow,,, aq setuju kwi,,, hahahaha

    BalasHapus
  4. Di Patwa sedino ping rolas nek wis kadung seneng piye maneh...

    Fantat Babu haram opo ora?

    BalasHapus
  5. @pak mars: ora lek thithik,hehehe...

    BalasHapus
  6. Enak lho fantat babi ki... cah ndueso wis ngrasakke rung, urung to, jajal sik lagi komentar hahahaha....

    BalasHapus
  7. jelas haram kalo dolanan facebook karo nyambi mangan daging BB

    BalasHapus
  8. Cah ndeso kumat.
    Pada karo kang antokoe, nek fesbukan karo nyantaf sate babi ya jelas haram nemen.

    BalasHapus
  9. @antokoe:koplak
    @m mursyid:melu ye pak?ben enek bature gendeng iki

    BalasHapus
  10. lah aq wis ngiro lek FB seng koq karepne iku...sak urunge moco ae wis paham ..mesti iki blegongan...hehehe

    BalasHapus
  11. artikel sobat keren banget sangat berguna lagi... please komen balik ya... di:
    Kegiatan Sholat Dhuha Di Sekolah Ku

    kalau berkenan sekalian di follow blognya

    BalasHapus
  12. hahahhah, mbah mbah, iso ae, hahaha, dasarrrrrrr ngawe ngakak tok peno iki mbah :))

    BalasHapus
  13. walah walah trae cah deso dueso yo koplak

    BalasHapus
  14. wah kalo FB haram bagaimana dengan tagged, friendster, myspace, twitter dsb
    ck ck ck

    tp ini aku ga ngerti bahasanya *translate pliz* hehe

    BalasHapus
  15. wooo isih haram tho durung dicabut?

    BalasHapus
  16. gek dasare opo FB ki haram.... kurang kerjaan wae senga ngaromne ki. seng duwe hak ngaromne kuwi mong Gusti Allah SWT, seng ngaromne kuwi ngono gaptek

    BalasHapus
  17. @rizky:berarti kowe arep no FB?hahahaa.....koplak.Gusti Alloh Yo mengharamkan lo kek,neng Al-Quran enek nolo....

    BalasHapus
  18. hehe ... walah fb tak kira mung singkatan facebook thok, ternyata ana singkatan liyane. apa maneh mung fb, barang liyane uga bisa dadi jalaran maksiat, mas. tergantung wonge sing nggunakke.

    BalasHapus
  19. kalau dulu orang hilang disangkanya diumpetin kelong wewe (genderowo), sekarang kalau ada yang hilang FB yg disalahin.. hehe

    BalasHapus
  20. njenengan ngertos nopo mboten lek fb iku gaweane yahudi? lah lek awake dewe nggawe fb, awake dewe yo melu2 musuhi palestina.

    BalasHapus
  21. jiasikkkkkkkkkk kadung tenanan lek ku moco, tibake njeketheeeeeeeeeeeeeek

    BalasHapus
  22. mboh, aku yo mumet ngrasakne sing jenenge fesbuk ki

    BalasHapus
  23. @kabeh:diwoco sek lagek komen kek.....

    BalasHapus
  24. Lah njur keprimen, ta , Kang.... FB mono ki janjane iyo ora diharamake, nanging dipromosikne dening "berita-berita" kang kontroversial, iya to, Kang???

    BalasHapus
  25. Kulo ngaturaken matur nuwun sanget, panjenengan sampun saget rawuh dumateng arkasala.com.
    Kulo ngaturaken salam kenal.

    BalasHapus
  26. wekekekek...
    jareku fb seng biasae dipangan wong-wong awan bengi seng nganggo komputer..
    walah.. tibaknya.. fantat bibi.. eh babi.. tapi ancene selain haram, lek mangan fantat babi dadine fatal buanget..
    salam kenal nggeh kang..

    BalasHapus
  27. @2ar:sami2 kang,jo waleh2 rene yo?

    BalasHapus
  28. he..he...jadi bahaya juga ya kang , jika kita udah terkena fb.....

    BalasHapus
  29. makanya ati-ati,
    opo rempelo-rempelo wae,hehehe

    BalasHapus
  30. haram halal kuwi yo tergantung soko ngendi pojok pandangane. nak FB yo tetep halal kanggone wong kristen. trah nak nggo wong muslim yo mesti haram e meski ra usah fatwa thoo

    BalasHapus
  31. slam sobat,,
    met sore,,,

    aku dah jarang FB an,
    enakan ngeblog,,,hehee,,

    sukses sobat,,

    BalasHapus
  32. haram tapi enak ya
    kenapa haram itu enak
    hehehe

    BalasHapus
  33. kok ngak ada c/boxnya sob, kepayah seri cari ngak jumpa. ada award buat teman mohon diambil ya..

    BalasHapus
  34. jiangkrik..! tak kira tenanan, tibaknya mung guyon.... uasem tenan... ambekno sopo yoan sing doyan silit babi... hoeek... moh akuw, hahahaha...

    tak follow Kang, gantian yo...

    BalasHapus
  35. hoalah yo yo.... kok iso teko Fantat.... hahahaha

    BalasHapus
  36. yo ngunukui mas...akibat info tekan kono tekan kene seng mbarai kepingin dan nyoba fb'an...
    hehehe tapi sakjane,kalo aja dipikir lebih jauh,bukane sgala sesuatu fasilitas iku ono apik dan elek'e toh..?


    salam adem tentrem

    BalasHapus
  37. @andipieace:tapi lek FB sing iki elek tenan,gak enek apik'e blas,
    @kabeh:ati2 lek ketularan koplak.

    BalasHapus
  38. walaaaahhh.. ternyata bukan FB = facebook tooohh.. tapi FB yang laen :D

    BalasHapus
  39. waduh....kacau jg yah kalo fb diharamkan...hehe...salam kenal sob..ditunggu kunjungan baliknya..

    BalasHapus
  40. wkwkwkwkwkw... ada ada ajja nii akangnya.. masuk akal juga sii :p

    BalasHapus
  41. @penikmat buku:liat aja http://njowotenan.blogspot.com/2009/06/facebook-haram-adzan-yo-ora-oleh-banter.html

    BalasHapus
  42. aku datang dgn seuah lagu untuk mu..selamat menikmati

    BalasHapus
  43. wilyo@Innalillahi kapan matinya menik mas?

    BalasHapus
  44. mas fesbuk kan hanya alat,seperti juga pisau ,yang salah ya yg menggunakan untuk kejahatan dong.

    memang pisau mau diharamkan?? pisau kalau buat motong sayuran baik kan? kalau buat bunuh orang ya jelas gak baik. nah itu tergantung si pemakainya,bukan tergantung pisaunya. pisau dan fesbuk sama2 alat kok

    semoga kita lebih bijak memakai fesbuk untuk hal2 yg berguna

    BalasHapus
  45. lah la wong kabeh saiki do nggawe pesbuk yo mas..biyen koncoku jare..haram! e......akir2 nggawe pesbuk juga he...ancen asik kok yo mas..he..

    salam kenal , bolo ponorogo barat daya

    BalasHapus
  46. waduh... aku nimbrung aja lah.. soalnya terlalu 'tinggi' bahasanya hehehe... jadi gak ngerti mas..

    BalasHapus
  47. wah..Duh.. Fb haram.. Yo.. Hlatros piye.. Wong wong,liane.. Biasane, ge trambol, karo, luak.. Trus garangan.. Barang rex.. Hehehe.. Dadi nek cmpor maleh,halal.. Xixixix

    BalasHapus