Selasa, 25 Agustus 2009

BOLEHKAH SHOLAT DI LANGGAR ? ( KenapaTidak )

Terminal Seloaji, Jam 16.30 WIB

Klambenan putih, songkok putih, jenggote dowo yo putih, mudun songko bis jurusan Suroboyo sanengalah bise kok yo putih.

"Mas-mas, mau nanya nieh...,"Ora nyongko tibak'e uwong iku ora iso boso jowo."Saya belum sholat 'asar, dimana ya ada masjid terdekat?

Sing ditakoni iku koncoku, mulane aku mbisik'i koncoku "kek, sing di takokne iku mejid lho uduk langgar." motoku kiwo kedip dijawab kedipan moto tengene koncoku. lan koncoku njawab pitakone si jenggot putih.

"Kalau masjid yang paling dekat ada ditimur terminal ini kira-kira seratus meterlah..., tapi...solat kan boleh di langgar, ngapain repot-repot ke masjid?"

"Terima kasih ya mas, tapi sayatetep mau solat..." si jenggot putih pun kesusu mlaku ngaleh metu songko terminal sambil menggerutu "Dasar anak sekarang, terlalu meremehkan solat...."

Aku lan koncoku spontan ngikik "Dasar ora njowo blas.....jgagagagak...."

Setengah jam kemudian

Sijenggot putih wis mbalek nang kursi tunggu. ketemu maneh karo aku lan koncoku. ganti aku sing takon,"Bade tindak teng pundi lho pak?"

"Maaf ?" oh iyo, lali aku wong iki gak paham boso jowo yo...
"Mau kemana?" koncoku sing nggenahne

"Oh....saya dari Surabaya mau ketempat sodara, ngomong-ngomong mas tadi bilang solat kok boleh dilanggar, memangnya mas-mas ini tadi nggak solat ya..."

"Ya solat lah pak.... kita solat dimusola terminal ini juga kok"

"Lho ....di terminal ini juga ada musolanya toh....kenapa nggak bilang dari tadi, malah ngasih tau masjid yang jauh?"

"Lha bapak sih yang buru-buru pergi, nggak mau dengerin penjelasan saya dulu...saya tadi kan bilang solat itu boleh di langgar, langgar itu bahasa jawa bahasa indonesianya musola, ngapain repot-repot jauh-jauh ke masjid kalo di langgar kan deket, ya kan?"

Si jenggot putih manthuk-manthuk mikir, satu kosa kata lagi masuk ke dalam kamusnya.

yo koyo ngene iki wong njowo sing ora njowo ke......
ckikikik.....
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

61 engkang sampun komentar:

  1. wkwkwkwkwk jan tob markotob kang artikel'e lucu kang sholat dilanggar iku ra popo neng hura sholat iku ra pareng.....wkwkwkwk mantab kang

    BalasHapus
  2. wakakakakak ... njowo bangetssss ... sholat yo iso ning langgar

    BalasHapus
  3. walah, repot kalau ngomong karo woong sing gak mudheng basa jawa, jenggot putih sisa, keke ... dijawab apik2, diarani ora tau shalat, walah, piye toh iki, keke ...

    BalasHapus
  4. Jiakakakakaka Wong Njowo Aneh2 Yoo...ono-Ono Wae Gawe guyonan.! Inspiratif Mantep2.

    BalasHapus
  5. Weh,,,, Postingan mantab iki.... Salam kenal Kang.... Dolan ning Blog-ku Yo.... :D

    BalasHapus
  6. mantap sob.. ngarep omahku yo ono langgar.wkwkwkwk

    BalasHapus
  7. wekwkwkwk iyo kang nang jowo ga ono musholla tapi onoe langgar.. :D :D


    aku biyen lak ngaji yo nang langgar e :D :D

    BalasHapus
  8. Ojo koyo ngono cah..

    Mengko nek kebales loh..hiks..

    BalasHapus
  9. Jenggot putih akhire manthuk2 yoan... ijolan link kang?? piye.. tak pasang disik ae yo

    BalasHapus
  10. wakakakak.....
    nontron TV aja batal puasanya...
    apalagi sholat di langgar...?

    BalasHapus
  11. emange salat ki peraturan to mas, kok dilanggar kekekeke

    BalasHapus
  12. wahaha... repot temen dadi wong jenggoten... :D

    BalasHapus
  13. mulane neng jowo ora usah nggaya arab-araban barang, emange nek wis seko arab ngopo, padune wedi perang nang arab kono.. hahaha

    BalasHapus
  14. lha nak salah ngartekne berarti koyo wedhus no di langgar ng lapangan ben golek pangan dewe :P

    BalasHapus
  15. komentar 3 ning nduwur iki jenenge kok aneh2 yo? tak tambahi meneh po?

    ayo sholat di kandang wae lah...

    BalasHapus
  16. Wis umum kang, tapi yo josz ceritane. Masalahe judule boso campur2 koyok sing nulis... hehehe

    BalasHapus
  17. kepriben kiye, ra mudeng mas ojo dilanggar toh :D

    BalasHapus
  18. Komen maning.... Aku gak bosen2 moco artikel iki.... gokil tenan kang.... ckakakak
    ....

    BalasHapus
  19. Jiaaaan, hmmmmmmmmm.....
    Wong tuwo nggo dolanan.

    Jgagagagagakakaka...........
    Wes poso ntuk piro kang?

    BalasHapus
  20. kang.. update kang.. weh dino iki ra puoso aku ..he..he...he. gara - gara ojob teko.. ora kuat kang.. :D :D

    BalasHapus
  21. boleh di "suro" juga lho...he..he..he..

    BalasHapus
  22. sholat di langgar gak boleh mas, soale langgarnya lagi di renovasi..., ke masjid di seberang saja, gak jg terlalu jauh.

    BalasHapus
  23. suro? sapar kale....opom rejeb?

    BalasHapus
  24. seratus meter keliling, wajib hukumnya bagi umat muslim sholat berjamaah di mesjid, kecuali hujan deras disertai petir yang membahayakan nyawa, jadi shalat itu kagak boleh dilanggar alias diremehkan, maaf saya kurang ngerti bhs jawa.. :)

    BalasHapus
  25. di langgar tu di musola mbak....hahaha....iki yo ora njowo tibak'e

    BalasHapus
  26. Kwak...kwak..kwak...... ga ngerti gw deh pa maksudnya tu.....
    Dilanggar ga pa2 sholat kwak....kwak....kwak....

    BalasHapus
  27. Ya...sholat kan nomor 2. (yang pertama syahadat) hehehehe.

    BalasHapus
  28. lawong aku gaene sholat yo di langgar lo, jenenge langgar al-hasan

    BalasHapus
  29. buat yang ga ngerti bahasa jawa...nih..

    Langgar = Musholla


    :D :D

    BalasHapus
  30. walah........... tibakno....... wakakakaka

    BalasHapus
  31. woalah..
    yo nek ngono oleh to dar-dar

    BalasHapus
  32. ha.. ha...
    makane kuwi digawe bahasa persatuan kuwi dienggo mas.. ben ra salah paham, tapi njenengan wis ngamal menehi bapak kuwi satu ilmu di langgar=di mushola, he..34x

    BalasHapus
  33. ra pa pa mas
    dilanggar aja
    adem

    BalasHapus
  34. weleh..weleh..aku sholate yo neng langgar...podo wae.:P

    BalasHapus
  35. terah gendeng lo ris we ke..ckakakaka
    iyo iyo..enek enek ae.....hehehe
    tp manteb koq...

    BalasHapus
  36. woyo...SIP kang tp prasaan lak mu solat gak neng langgar tp di warnet...hahahaha

    BalasHapus
  37. KEEP NJOWO !!! hahahaha :-D

    ajib sobh !!

    BalasHapus
  38. ha ha ha ha , aku moco mau yo rodo emosi, tibake ngono taaaa! nek ngono di langgar ae yo!

    BalasHapus
  39. walah moso yo emosi barang to kang...

    BalasHapus
  40. artinya apa kak.. huuhuh Tia nga paham nihhh :(

    Sharing Tips

    BalasHapus
  41. enek2 ae we sob, mungken lek podo jowone mungken sing jenggot puteh mau y ngerti, woh izo meh lali ki we tak wek'i award jipuen yo, mergone we wes komen nek postingan award q

    http://rizky2009.blogspot.com/2009/09/award-ke-13141516.html

    BalasHapus
  42. wakakakkakaaa

    dasar wong ra njowo tenan

    BalasHapus
  43. tengkiu mas rizky2009
    GA=.podo kowe ora njowone,hahaha

    BalasHapus
  44. wkwkwkwk walah kok lucu tenan

    BalasHapus
  45. waduh tadi bisa comment kok gak bisa lagi why?

    BalasHapus
  46. gak bisa gmn bos,bisa gt lo....

    BalasHapus
  47. rambu2 lalu lintas wae nek dilanggar ditilang, opo meneh sholat....

    ha..ha..ha...

    BalasHapus
  48. kuwi gari wonge sik nglakoni ketoke

    BalasHapus