Selasa, 31 Juli 2012

Njowotenan Edisi Ramadhan

Definisi makna poso iku kan seng luweh pas yoiku ngempet howo nepsu, yen mung ora mangan ora ngombe ora "anu" iku howo nepsu seng ringan, menurutku seng diarani poso tenan iku yen ora ngrokok, ikilah howo nepsu seng paling angel dihindari, isone iso neng abot, dadi kanggoku ora ngrokok ikilah sejatine makna poso.

Jare, dilarang merokok karena menyebabkan banyak penyakit, bahkan ono seng mengklaim kematian disebabkan karena rokok. Pemerintah khususe Kemenkes lan Depkes lewat bungkus tiap rokok menyatakan yen rokok dapat menyebabkan kangker serangan jantung impotensi gangguan kehamilan dan janin. Ono seng menyimpulkan yen rokok iku gak ono manfaate malah mung nekakne penyakit, bahkan MUI menfatwai haram.

Iki mung jare Al-Qur'an Lho yo... " رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذا بَاطِلاً " (QS. 3:191) bahasa indonesiane "Tuhan tidak menciptakan segala sesuatu ini dengan sia-sia"

Lha lek sak umpomo Gusti Alloh nesu neng aku, "Opo tok kiro aku menciptakan mbako iki sia-sia? Lha kok mbako ciptaanKu iki tok elek-elek terus? Aku nyiptakne mbako iki opo tok kiro mung ngge mateni kowe ngono po piye?"

Trus piye nek ku arep nyauri ngene iki jal?

Mbako lek tak ngge nyusur saiki wes ra patut, Lek mung ngge merawat nguwatne untu wes ono odol seng luweh praktis, arep tak jangan opo tak oseng-oseng yo ora enak opo maneh diawuri trus digoreng, mbako goreng noh dadine?

Nah...sampean seng setuju Tuhan tidak menciptakan mbako dengan sia-sia tak enteni ae menowo suatu saat nduwe penemuan panganan opo camilan opo ngge opolah ngono seng bahane songko mbako, ben mbako iki gak dielek-elek menyebabkan penyakit ae, dadi mbako ciptaan Alloh iki ndak sia-sia ngono lho...

Lha lek ternyata gak ono penemuan, dari pada aku pekewuh karo Pengeran yo tak ngrokok ae, tinimbang diseneni mergo menyia-nyiakan mbako ciptaanNya Lho....
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

18 engkang sampun komentar:

  1. enak eram to nek udut... kakakaka....

    BalasHapus
  2. Bingung sing mangsuli, mbuh bener, mbuh salah, tergantung karo sing nglakoni :D

    BalasHapus
  3. ojo diwangsuli dowo ukare engko

    BalasHapus
  4. aku kok malih pengen mbako goreng ngene yo :P

    BalasHapus
  5. hehehe..ikut nimbrung aja deh, coz gk ngerti artinya. :D

    BalasHapus
  6. Kunjungan pertama di blog ini, tolong dilike ya, artikel yg menarik semoga makin rame pagenya :)

    Btw temen2, mungkin temen2 disini ada yg dah pernah nyobain game online MMORPG PUTRA LANGIT ??, jadi gini aku baru-baru ini main game gokil keren ini neh - PUTRA LANGIT ONLINE - dah nyobain wa waktu itu pas masa alpha test gameplay-nya addicted banget loh banyak fitur menarik, klo mo tau lebih lanjut masuk aja fanspagenya di -> http://www.facebook.com/putralangit.online, dan MICROSITE-nya => http://putralangit.capple.net/microsite/ , game ini diangkat dari komik terkenal TONY WONG "LEGENDA PUTRA LANGIT" yang terkenal itu loh, cekidot aja biar lebih jelasnya di link2 yg ane kasih klo suka jangan lupa di like yo

    BalasHapus
  7. seeep seeep...mangstab banget

    BalasHapus
  8. mantab mantab critone hehe

    BalasHapus