Minggu, 20 Maret 2011

Blandong



Blandong, iku yen ing boso indonesia artine kamar mandi, Blandong iku kamar mandine wong ndeso, jaman mbiyen blandong iku panggone ono ing njobo omah, ora ono blandong sing nang njero omah, kamar mandine wong ndueso iki ora ono gendeng'e dadi nduwure blak-blak'an tanpo atap sing nutupi, duwure tembok biasane yo mung sak dodo kadang malah ora ono sak dodo.

Wektu iku aku ono ing nduwur andang, andang iku ondo sing digawe songko pring gunane kanggo menek naliko pasang boto ing bangunan. wayah iku hawane panas banget, naliko aku pasang boto ing nduwur andang, ora sengojo mataku ndeleng ngesor arah blandong, ujug-ujug hawane langsung mak nyessss... ono cewek lagi adus, udo ora klambenan, deskripsi lengkape disensor, sing jelas yen songko ngesor mungkin mung ketoro sak dodo menduwur, lha tapi yen songko nduwur ngene iki yo mesti ketoro sak sembarange to....

Kudune wong iku ngerti yen saben dino ono wong kerjo ing bangunan sebelah, tapi nyapo kok nekat awan-awan malah adus? sopo sing salah? sing ndelok? opo sing didelok?

Ahh...dianggep rejeki wae, lha wong aku yo ora sengojo lho...kardene nolak rejeki kan yo ora apik to...

Aku maleh eling dawuhe Kyai Segawon, "Jangan melihat seseorang itu hanya dari luarnya saja". Ternyata ini to hikmahnya, lumayan.....he he he....
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

18 engkang sampun komentar:

  1. Aku maleh eling dawuhe Kyai Segawon, "Jangan melihat seseorang itu hanya dari luarnya saja". Ternyata ini to hikmahnya, lumayan.....he he he....

    Lha terus didiloke njero njerone barang noh !

    BalasHapus
  2. (Maaf) izin mengamankan KEDUAX dulu. Boleh, kan?!
    Aku lan koncoku duwe crito lucu berkenaan karo Blandong. Pas kancaku menek wet klopo neng cedake Blandong. Aku seng ngenteni klopo ciblok neng ngisor kaget amargo seng tibo dudu klopo tapi kancaku. Jebule ono ibu2 seng adus neng Blandong kuwi. Banget kagete kancaku tibo. Untung ra popo.

    Tapi jan kancaku bodho tenan kok. Coba yen aku seng menek wet klopone...

    BalasHapus
  3. yo njobo yo njero,hahaaaaa

    BalasHapus
  4. blandong ki mboten sami kalian sumur tho mas?

    BalasHapus
  5. yo bedo, sumur ki sumbere banyu, nek blandong ki panggone ngge adus.

    BalasHapus
  6. salam sahabat
    kiroku blandong kuwi opo ta mas maklum basa jawaku amburadul lan nek anggepankuk blandong iku jeding mas maknane juga podho yoiku panggonane gawe ados
    maaf telat

    BalasHapus
  7. blandong ki sing dipangan kecut kae loh...:-)
    lama ga mampir di blog ini..

    BalasHapus
  8. lho kamar mandi yg ga pake atap itu yo mas?
    lhaaa bisa ngeliat isi dalemnya doong

    BalasHapus
  9. seger,, rung pernah entuk koyo ngono kuwi mas,, tombo ngantuk,,

    BalasHapus
  10. aq nembe reti nek ono boso jowo blandong.... hedew

    BalasHapus
  11. salam kenal yah...templatenya warna ungu ternyata menarik yah...

    BalasHapus
  12. kok ora tau di update to kang...

    BalasHapus
  13. biasa blogger kere, ore apdet yen ora ndue duit,hahaa

    BalasHapus
  14. ndi ora ono potone, malah potone segawon dipajang ik... jan... rak bagi bagi...

    BalasHapus
  15. wah seneng baget nogh pean......cewek kui mau cari sensasi mgkin arep dadi artis iklan sabun mandi ra sido.....

    BalasHapus