Kamis, 06 Mei 2010

Indonesiaku Bukan Indonesia-Indonesiaan


Asline aku gak ngerti oleh opo ora melu-melu lomba Ma Chung Blog Competition 2010, amergo bahasa utama sing dipersyarakan adalah bahasa Indonesia, yo sak jane oleh seh selain bahasa indonesia tapi lek jurine paham bahasaku, marai aku gak ngerti seh sopo jurine, mugo-mugo wae jurine yo paham boso jowo,hehehe.... Lah...yoez ben lah sing penting seperi biasa Cah Ndueso ikut berparty si sapi, hehehe...

Dalam rangka Hari Kebangkitan Nasional jare Ma Chung, aku nulis iki bukan karena tergiur hadiahe tapi yo mung bangga wae dadi wong indonesia, eh kok bangga? emange opo sing iso dibanggakan dadi wong indonesia?

Lek tak pikir-pikir aku yo bingung dewe je... lek Indonesia tak elek-elek ki yo negoroku dewe, yoezlah sing penting menyalurkan aspirasi wae yo ye?

Mungkin sing paling bisa dibanggakan mergo paling kondang sak dunia yoiku pulau Dewata alias Bali sing mashur pantaine kute. tapi yo arep bangga ki akhir-akhir ki malah tercemar gigolo lho...

Yo Candi Boro budur lekno, dadi wong indonesia kudune bangga salah siji Candine dadi keajaiban dunia, tapi arep dibanggakan ki yo mung numpuk watu, lha cah saiki ke isane malah bangga ndue hape paling canggih tapi ora iso nggawe lho ora kok bangga iso nggawe hape ngono seh...arep bangga Pak Habibie iso nggae pesawat yo malah sing ngakoni wong jerman.....

Kalo gitu bangga ndue suku bangsa terbanyak waelah, tapi arep dibanggakan ki sukune ora leren lek perang lan tukaran lho... Sampit vs Madura, Mimika di Papua lan liyo liyane piye ngene iki....

Sak jane sebagai wong indonesia yo harus bangga ndue makanan khas sing beraneka ragam, tapi arep bangga ki kok panganan, dikiro indonesia ki isane mung mbadog tok engko..

Kebudayaan Indonesia sing beraneka ragam pantes dibangakan, tapi arep bangga ki Reog Ponorogo, Batik karo tari pendet wae diaku-aku dadi kebudayaane wong malaysia lho...

Lha terus opo maneh sing bisa dibanggakan dari Indonesia?

Yo lek aku bangga indonesia ndue provinsi sing jenenge Jawa Timur, aku bangga Jawa Timur ndue kabupaten sing jenenge Ponorogo, aku bangga Ponorogo ndue kecamatan sing jenenge Mlarak, aku bangga Mlarak ndue deso sing jenenge Kaponan kang kondang Mbakone. Mbako Kaponan terkenal unggul kualitase lho...[lah malah iklan] aku bangga Kaponan dadi omahku ora ketang numpang neng omahe Romo lan Simbok, lek ora arep turu nengdi aku?

Eh ono ding sing pantas dibanggakan, tapi lek aku bangga aku engko di kiro melu-melu...

Sak jane Indonesia kan nduwe wong pinter-pinter to, sing tak maksud ki teroris, hehee... teroris Indonesia kan wes kondang sak dunia, bahkan Amerika wae wedi, kudune poro teroris koyo to Amrozi, Nor din M Top lan sak bolo-balane ki ora kok malah dihukum mati, bener lek di ditangkap lan dipenjara itu harus, tapi lek umpamane dimanfaatne utek'e ngge nggawe Bom Atom ngge memperkuat pertahanan NKRI kan mening to? Jepang, Irak, Iran wae nggawe pabrik Bom Nuklir BOM Atom moso Indonesia sing nduewe umbruk-umbruk'an Propesor doktor kadas pol kok gak iso nyaingi, yo lek terah gak iso kan iso ngakali poro teroris iku maeng kan, dari pada ilmune nganggur kan iso dimanfaatne to?
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

64 engkang sampun komentar:

  1. pertamax g yah, ok sob sukses selalu buat ikutan kompetisinya, mampir d blog q q tunggu

    BalasHapus
  2. wah
    aku gak pandai nulis
    ikutan buleh gak yaw
    hehhehe
    :D

    BalasHapus
  3. Weh apik tenan ki tulisane. Tak dungakno menang wis :)

    BalasHapus
  4. smg mennag,kita memang hrs bangga menjadi waga indonesia bkn?
    agak bingung krn g ngerti bahasa jawa ^^
    mksh udh mampir sobat dan salam kenal ya....

    BalasHapus
  5. lah....sek diedit wes papat sing komentar,ngucapin matur tengkiu waelah...

    BalasHapus
  6. tak dongakne menang ae cak yo.amin

    BalasHapus
  7. Niate melu kompetisi iki apik pol.mugo2 menang yo

    BalasHapus
  8. byuh....kabeh2 ndungakne menang padahal sarat wae tidak memenuhi lo,heheheee

    BalasHapus
  9. wis budal ae mas, melu. Nek jurine ra ngerti yo pekso kudu ngerti. hahaha...

    BalasHapus
  10. @zenteguh jurine kon kursus neng aku disek yo?hehehe..

    BalasHapus
  11. ikut mendukung semoga menang yo Kang... saya juga dapat undangannya lho...

    BalasHapus
  12. salam kenal dari blog pemula...

    BalasHapus
  13. kang sugeng@ dungo dinunguo wae kang
    embete@podo2 kek...

    BalasHapus
  14. hidup mbako kaponan.. he

    BalasHapus
  15. Ngedoain ajah, moga sukses neh acaranya dan Mas bisa dadi pemenange...

    BalasHapus
  16. aku ora ngerti kok dolan mrene yo, ojo didukani yo

    BalasHapus
  17. walah-walah.....suloyo iki....

    BalasHapus
  18. mas aq mbok ya aq diajak melu to?

    BalasHapus
  19. Mas, ono maneh sing perlu dibanggai dari Indonesia; spammer. Sing iki wis terkenal lho. Wes diakui Google, he he he.

    BalasHapus
  20. hahahah..

    yo wis.. kulo bangga indonesia

    nang kene.. 'ta kandani ;p

    blog pancen oye, ramane??

    BalasHapus
  21. nganggo boso jowo, yo mlebu ngelestarikno budoyo bongso indonesia. walah pating blepotan.

    BalasHapus
  22. Mga menang ya sob, ane g tll pinter bwt artikel ky gni salut dh..sukses sll

    BalasHapus
  23. Sukses selalu buat blognya, kebetulan saya tidak mengerti bahasa jawa jadi gak paham benar soal postingannya. Maaf ya tidak bisa berkomentar soal tulisan. :)

    BalasHapus
  24. melu nimbrung, jane aku dewe yo bingung, opo sing iso di banggakke kanggo awak dewe wong indonesia. tapi aku sik bangga dadi diri sendiri. luweh bangga neh ono blog sing pe de ngangkat boso daerah koyo blog iki. tak dongake sukses olehe melu kompetisi.

    BalasHapus
  25. byuh....okeh sing ndungakne ngne iki kabul pora yo?
    mugo2 waelah kabul dungo penjenengan sedoyo,,,,amiiiiiiiin......

    BalasHapus
  26. SETUJU ... HIDUP INDONESIA ....

    BalasHapus
  27. aku bangga nih mah indonesia .. Gak sudi amat indonesia tuh dijek2in kayak gni .. Huuh .. *

    BalasHapus
  28. sAmpean iki tambah top markotop ae cak ...

    BalasHapus
  29. Sep Sobat.. Saya suka gay menulis Anda..

    Oia Bagaimana kalau kita change Link?

    BalasHapus
  30. nggone peno iku nggone mbako tha Mbah, lek ngunu kirimi aku mbah, gae nyusur mbokku hahaha, bangga karo aku ngga mbah :P

    BalasHapus
  31. haha ! lucu postinganmu ! :D
    saben rene mesti ngakak dewe akku .
    melu lomba to kang ?

    BalasHapus
  32. mari kita nfgakak bersama,wkwkwkkwkaaaaa...

    BalasHapus
  33. translatenya mana nih..... :D

    BalasHapus
  34. sekali Indonesia tetap Indonesia..
    :)

    BalasHapus
  35. tetep wae ngene iki,,,hehehe,,

    BalasHapus
  36. nek menang ojolali ngajak mangan2 sate yo

    BalasHapus
  37. Aku belum baca ya langsung aja komengtar. . . kekeke

    BalasHapus
  38. wes moco ritek lek gak mudeng langsung komentar wae,heheh...

    BalasHapus
  39. gawe kompetisi to pak lek??
    tak dungakno menang wes...

    BalasHapus
  40. nah, kudu ngono toh, mas. dikaya ngapa kahanane, awake dewe mak procot lahir ning kene. aja merga lagi kesandung masalah, terus sakwiyah-wiyah marang negarane dhewe, keke .... moga2 sukses kontese, mas.

    BalasHapus
  41. nek menang seneng juga tho yo yo..bagi-bagi aku nek menang yo le? ^^

    BalasHapus
  42. tak traktir kabeh wes.....hahaha...

    BalasHapus
  43. iyo mas, mesakne tenan nangsipe poro teroris kuwi, luwih becak dimanfaatke ngono kui daripada dibedhili... (nyowo menungso koq, lha tek koyo mbedhili manuk wae...)

    Aku sepisan moco tulisane2 kene koq malah dadi pengen guyu2 yo mas, Jujur sak suwene urip lagi pisan iki aku nemui blog nganggo boso jowo :D

    Salam silaturahim mas....

    BalasHapus
  44. wooo mlarak to penghasil mbako apik

    BalasHapus
  45. weh ternyata nang ponorogo ta? heheheheh (konangan gak ya?)

    BalasHapus
  46. yen basake indonesia komunikatip ora ya?

    BalasHapus
  47. Mang nganggo boso jwo gk oleh to..? Kan luwih apik boso ne jgagaga

    BalasHapus
  48. lagi iki aku nemoni blog sing basane campur-campur. ning sing marahi seneng akeh basa jawane.....salam kenal bos... :D

    BalasHapus
  49. bang folow aku ya...
    mari kita bersaing secara sehat dalam kompetisi ini hehehhe..........
    mampir dibloku ya. http://black-bocahpetualang.blogspot.com jangan luupa mampir ya

    BalasHapus
  50. mesti aq bingung nek moco nang kene, hehehe

    BalasHapus
  51. sing penting komentar,hehehe

    BalasHapus
  52. Oalah, kok nganggo boso jowo to mas? Ora ngerti ki, hehehe... Salam persahabatan dari sesama peserta kontes Indonesiaku Bukan Indonesia-Indonesiaan.

    BalasHapus
  53. lha saya ndak bisa bahasa indonesia lho mas,jadi ya pake bahasa jawa,hehehe
    salam balik aja...

    BalasHapus
  54. kunjungan perdana, salam kenal pak

    BalasHapus