Jumat, 07 Maret 2014

Definisi Tresno

Opo to sejatineng tresno iku? akeh uwong kang ngomongne tresno tresno lan tresno ananging ora ngerti opo to artine tresno kui. Aku dewe mboh iki yo paham opo ora aku yo ra ngerti, aku dewe jek ragu seng pernah tak rasakne iki ke roso tresno opo nepsu aku yo durung biso mbedakne, welas lan asih iku pun jare yo bedo karo seng jenenge tresno.

Tresno iku roso seneng kang banget seng katutan roso welas lan asih kang banget ugo, roso tresno kang sejati ora biso dilukis lan ditulis, tresno iku misteri kehidupan kang angel banget diungkapne. Tresno iku roso kang digowo sampek tumekaning pati.

Tresno kang bener-bener tresno ora bakal purih piwales awujud opo wae kejobo roso tresno iku dewe. Tresno kang den jalari songko nepsu bondho rupo iku durung aran tresno amergo tresno iku lahir songko manah kang suci.

Tresno iku ora peduli adohe jarak lan dawane wektu, ora kenal umur lan ora biso dipekso. Tresno iku nikmat songko Gusti kang kudu dijogo lan ora keno disalah guno. Yen tresno iku awujud penyakit jare ora bakal ono tambane kejobo tresno ugo kang ngobati.

Tresno iku dudu mung dolanan, ora keno kanggo jajalan, yen tresno yo kudu tresno kang sejatining tresno. Tresno iku jalaran songko kulino, iyo jare ono seng omong koyo mengkono ananging ono ugo kang muncul secara ujug-ujug, roso kang biso ndadek'ake menungso edan lan gendheng.

Wong kang lagi katresnan biso den arani gandrung, yoiku tresno kang wis kewales marang wong kang den tresnani. wis ah kentekan ukoro.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

2 engkang sampun komentar: