Rabu, 30 Desember 2015

Tarif Internasional

Neng salah sawijine dino sodron bingung amargo ono watu ing mburi omah sing ngganggu dalan liwat. Ora gedi banget sih, tapi mustahil mindah watu kui dewean. Akhire sodron ngundang tukang gepuk watu amrih watu iku pecah dadi cilik njur biso dipindah.

Tapi masalahe tukang gepuk watu seng jenenge Parmin njaluk upah kang lumayan duwur. Watu siji borongane 20ewu. Kelarangen mungguhe Sodron njur akhire ngeyel.

Sodron : "Kelarangen kang, sak ngertiku borongane gepuk watu iku sak trek mung sewidak ewu. Lha iki watu siji sampean kok njaluk 20 ewu"

Parmin : "iku wis harga standar dron, tarif internasional."

Sodron : "Halah, awak'e dewe iki urip neng ndeso tarife yo kudu tarif ndeso."

Parmin : "nek ra percoyo njajal ngundango tukang gepuk watu liyo."

Akhire Sodron nyeluk Kadenun tukang gepuk watu profesional.

Sodron : "Kang ndenun, sampean tukang gepuk watu profesional, piro sih saiki tarife gepuk watu?"

Kadenun : "20ewu per watu siji, dron."

Sodron : Loh.. ora kelarangen to iku kang?

Kadenun : "Larang terah, tapi iki wis manut tarif internasional ora nyalahi aturan."

Sodron : "Emange songko ngendi sampean ngerti ono aturan internasional ngono kui?"

Kadenun : "Saiki jaman wis canggih dron, kabeh serba internet.. jajal kene deloken hapeku iki tak dudohi."

Sodron nyedak njuk melu ngongak hapene Kadenun, tapi seng dibukak kadenun kok uduk mbah googel. Sodron rodok curiga. Kadenun mencet menu aplikasi njur mencet icon gambar barbarian seng ono tulisane Clash of Clans.

Sodron : "Sampean yo dolanan COC to kang? Wis TH piro?"

Kadenun : "TH 6 dron, lha koe TH piro?"

Sodron : "ah ecek koe kang, aku wis TH 10. Ayo kene gabung karo clanku wae ben tanbah rame."( Sodron wis lali perkoro watu maeng, goro-goro COC)

Kadenun : "Nah, Sampean malah wis TH 10 kudune wis ngerti disek yen tarife gepuk watu iku 20ewu. Delok'en iki nek ora percoyo."

Kadenun njuk ndulek gambar watu. Njur metu tulisane

STONE
20000
Remove

Kadenun : "Nah delok'en dron, Upahe builder ngremove watu iki 20ewu kan? Wis percoyo to saiki, biyen pas awakmu sek TH 3 mesthi mbayari builder yo 20ewu to, lha kok saiki protes kelarangen kie piye karepmu, tarif internasional iki."

Sodron mung iso misuh neng njero ati.
Ternyata kabeh uwong wis keracunan COC.



Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

10 engkang sampun komentar:

  1. Njur nduwene elixir pie lek ape mbayar nggepuk watu?

    BalasHapus
  2. Mantap gan..budaya indonesia hrs terus dipelihara dengan bahasa yang kaya di nusantara ini.
    Ijin..info investasi lahan San Diego Hills memorial Park bebas biaya perawatan dan kebersihan selamanya San Diego Hills

    BalasHapus
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, musik, video, film dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis


    BalasHapus

  4. Admin, if not okay please remove!

    Our facebook group “selfless” is spending this month spreading awareness on prostate cancer & research with a custom t-shirt design. Purchase proceeds will go to cancer.org, as listed on the shirt and shirt design.

    www.teespring.com/prostate-cancer-research

    BalasHapus
  5. semua artikel nya berbahasa jawa ya mas (y) mantabb ehh

    BalasHapus
  6. Thank you for the information..participating share !! (h) (f)

    OBAT PEMBESAR PENIS

    OBAT PEMBESAR PENIS

    BalasHapus